Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı ciğeri yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son mesabe ilgi edilmektedir. Medyaya yansıcephe ve yangın bapsı nedenli emanet zayiatının olması bu konuya ne ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli kanıtıdır.

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme alınan bu yazımızda;

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha yüce evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kadar faktörlere ilgilı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın yangın kapısı kapısının daha ali bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Memur servis merdivenlerinin kocaliği en az 65 cm olmalıdır. Koca katlı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en azca 90 cm, kaçış yolu çokliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve kamu binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı degajeliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangın veya ivedi kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının pıtrakı hummalıya kapanmasını esenlamaktır.

kaynağı bileğkonutir]

Yapı çışitalarında kullanılan baplar fiillevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride mahsur kalabilir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca Yangın Çıkış Kapısı katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve tabanında tek yüzıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece elleme ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra yükselmek Yangın Kapısı peşışını getirmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *